Foredrag af en jægersoldat

Posted by on september 30, 2013 in Rejser, ferie og fritid | 0 comments

Foredrag af en jægersoldat

I virkeligheden kan jeg takke min kone for, at jeg i aftes fik en rigtig god oplevelse, da jeg havde valgt at gå til et foredrag på vores bibliotek her i byen. Det var hende, der fik øje på en lille notits i den lokale avis om foredraget, og hun spurgte mig, om det ikke lige netop var noget for mig.

Der var ifølge avisens notits tale om en foredrag om primitive rejser, som en sand globetrotter var blevet bedt om at holde. I mine unge dage, før jeg blev gift og fik børn, brugte jeg faktisk et par år på at rejse ud for at se verden. Penge var der ikke mange af, så jeg var en af de såkaldte backpackers, der rejste rundt og tog nogle småjobs undervejs for at skaffe penge til den næste flybillet.  Se for eksempel dette foredrag om eventyr og rejser – det er super spændende!

Så for mit vedkommende var der i høj grad tale om primitive rejser, hvor det fra tid til anden skete, at jeg måtte gå sulten i seng. Men oplevelser var der mange af, og jeg kan da roligt tillade mig at påstå, at det par år i høj grad udvidede min horisont og gav mig erfaring på livet.

Globetrotteren, der holdt foredrag i aftes, havde startet sit rejseliv på nogenlunde samme måde som jeg selv, men han var i modsætning til mig startet med at rejse sammen med en kammerat. Han brugte en hel del tid på at holde foredrag om sammenhold, for han havde i den periode af sit rejseliv erkendt, at det er meget vigtigt at oparbejde et godt sammenhold, når man er to, der rejser sammen på en primitiv måde.

Senere i sit liv havde foredragsholderen fortsat sin store rejseaktivitet til nogle af de mindre kendte egne af verden, og han har været aktiv deltager i flere ekspeditioner. Han fortalte i øvrigt forsamlingen, at han nu på sine ældre dage faktisk var startet med at holde foredrag om ekspeditioner, men han havde fået den opfattelse, at det ikke var så interessant for tilhørerne at høre om de oftest godt organiserede ekspeditioner ind i de store jungleområder i Amazonas, som han selv havde været deltager i.

Han indrømmede også, at man på sådan nogle ekspeditioner slet ikke i samme grad udfordres, som når man rejser på egen hånd med sin rygsæk. Alt i forbindelse med sådan en ekspedition er tilrettelagt på forhånd, og der er i hvert fald normalt ikke nogen form for økonomisk udfordring i at være med på sådan en.

Derfor brugte han også mest tid på at tale om de mange rejser som rygsækturist, han især i sine yngre dage havde foretaget rundt i de forskellige verdensdele. Der var mange både pudsige og mere alvorlige oplevelser, han kunne fortælle om, og jeg oplevede ham faktisk som en virkelig god foredragsholder.

Efter foredraget snakkede jeg løst med et par unge mænd, der fortalte, at de selv havde store rejseplaner, så de havde først og fremmest opfattet aftenen som et foredrag om motivation til de rejser, de skal ud på det næste år.

Hvis du vil have et super foredrag fra en mand, der har prøvet det hele selv, kan jeg godt anbefale http://komud.dk/

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.