Charterferie eller dykkerrejse

Posted by on oktober 2, 2013 in Rejser, ferie og fritid | 0 comments

Charterferie eller dykkerrejse

Den første gang, min mand og jeg – dengang var han nu ret beset min kæreste – skulle på en charterferie i udlandet, blev jeg noget overrasket over det, da han satte sig med et katalog over dykkerrejser for at finde ud af, hvor vi skulle tage hen på ferie.

For at være helt ærlig, så var jeg bestemt ikke begejstret for tanken om, at vi skulle bruge en hel ferie på hans store hobby, som er at dykke. Min første tanke var, at han da vist var en stor egoist, når han bare uden videre gik ud fra, at typen af ferie skulle indrettes efter hans interesser alene.

Men han gjorde mig opmærksom på, at når jeg talte meget om at ligge og slikke solskin på en hvid sandstrand, så faldt det jo fint i hak med hans ønsker om at komme ud at dykke. Der er jo ikke noget i vejen for, at jeg tager ud på dybt vand, mens du solbader og tager en dukkert i bølgerne, fremførte han.

Og jeg måtte naturligvis give ham ret. Selv om vi på det tidspunkt var ret nyforelskede, så er det jo ikke tvingende nødvendigt, at man er sammen alle døgnets 24 timer på sådan en ferie. Og jeg måtte jo også indrømme, at de udflugter med dykning, jeg har været med på, normalt indebærer, at han dykker i maksimalt en times tid.

Så det endte da også med, at vi valgte en rejse til det sydlige Spanien, hvor der netop var gode muligheder for, at min kæreste kunne komme ud at dykke. Der var tale om et hotel, som udlejede alle former for dykkerudstyr til hotellets gæster, for det ville jo også være alt for besværligt, hvis man selv skulle medbringe det temmelig omfangsrige udstyr, der hører med til den sport.

Og når jeg tænker tilbage på vores første ferie, må jeg bestemt også indrømme, at det blev til alle tiders ferie også for mig. Det var ikke engang for at tækkes min kæreste, at jeg på et tidspunkt valgte at leje noget godt snorkel udstyr på hotellet for at snorkle lidt i overfladen, mens min kæreste var ude på meget dybere vand.

Det var faktisk en meget spændende måde at bade på, og jeg nød i fulde drag at ligge i vandoverfladen i det lune vand og kigge ned på de mange små fisk, der svømmede rundt under mig.

Jeg kan huske, at min kæreste dengang grinede lidt af mig, fordi jeg fra starten havde været imod, at vi skulle på en egentlig dykkerferie, og nu nød jeg at ligge med snorkel og dykkermaske og studere livet i vandet.

Han spurgte lidt forsigtigt, om jeg ikke havde lyst til at deltage i et to dage langt dykkerkursus, som hotellet arrangerede nogle stykker af i løbet af de to uger, vi boede der. Men der satte jeg nu hælene i, for når jeg skal være ærlig, så synes jeg, at det er en noget farlig sport, så jeg bliver i hvert fald aldrig rigtig dykker.

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.