God kontorstol

Posted by on november 19, 2014 in Indendørs | 0 comments

God kontorstol

Sig mig lige en gang, du har da vel ikke tænkt dig at sidde sådan der og arbejde, sagde jeg lettere indigneret til min veninde, Mette, da jeg besøgte hende en dag i sidste uge. Mette sad på en ganske almindelig spisestuestol og var i fuld gang med sit arbejde ved computeren, som stod på hendes spisebord i alrummet.

Sagen er, at Mette for kort tid siden indgik en aftale med sin arbejdsplads om, at hun som udgangspunkt kunne arbejde hjemmefra og kun tage ind i firmaet, når det er nødvendigt. Mette er industriel designer og er ansat i et firma, der producerer køkkenelementer.

Hidtil har hun siddet på sit eget kontor i firmaet stort set al sin arbejdstid og tegnet nye køkkenelementer, skuffer og den slags. Nu er begge hendes børn begyndt at gå i skole, og hun fandt på et tidspunkt ud af, at det kunne være rart at være hjemme, når de var færdige med skolen, og derfor bad hun om at kunne arbejde hjemmefra.

Ganske vist er jeg ikke ergoterapeut, men som fysioterapeut ved jeg altså en hel del om gode og dårlige arbejdsstillinger, så jeg blev nærmest forfærdet over at se Mette sidde på en ganske almindelig spisebordsstol, mens hun arbejdede.

Du skal helt afgjort have en rigtig kontorstol som dem fra istol.dk, påpegede jeg overfor hende, ellers ødelægger du din ryg. Mette slog det lidt hen og mente nok ikke, at det betød så meget, hvad hun sad på, mens hun designede sine køkkenelementer.

Men allerede dagen efter ringede hun til mig og fortalte, at hun faktisk godt kunne mærke lidt træthed i ryggen, så hun måtte nok give mig ret, og hun spurgte, om jeg ville tage med hende ud at kigge på kontorstole, for når det nu skulle være, kunne hun jo lige så godt sikre sig, at hun fik købt det helt rigtige.

Og selvfølgelig ville jeg det, så vi lavede en aftale om at tage ind til en forretning med kontorudstyr her i byen dagen efter. Det var i sig selv lidt af en oplevelse, for Mette kastede sig straks ud i at kigge mest på stole, som hun mente ville klæde hendes køkken.

Jeg måtte tale lidt strengt til hende og fortælle hende, at det altså ikke var det, det hele drejede sig om. Det handler om at finde en ergonomisk kontorstol, så din ryg ikke tager skade. Det er såmænd galt nok, at du ikke har et hæve-sænke skrivebord på din hjemmearbejdsplads, så du har mulighed for at stå op og arbejde, men det går nok an, hvis du har den helt rigtige kontorstol, så du ikke sidder i en belastende arbejdsstilling.

Mette sukkede lidt men vidste jo også godt, at jeg havde ret, så vi gav os til at kigge på forretningens ergonomiske kontorstole, som de heldigvis havde et ganske pænt udvalg af. Vi tog os god tid til at indstille hver stol, så den passede Mette, og vi fandt også den helt rigtige. Og farven på betrækket, får du selv lov at bestemme, sagde jeg med et smil.

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.