Kontorservice i vækst

Kontorservice og telefonpasning

Vores datter Jeanette på 25 år er ikke til at skyde igennem for tiden, for hun synes, at hun har været helt usædvanligt heldig. For et lille halvt års tid siden mistede hun sit job på kontoret i et mellemstort byggefirma, som desværre løb ind i så store økonomiske vanskeligheder, at firmaet var nødt til at erklære sig konkurs, hvorefter hun stod uden arbejde.

Og i en tid med finanskrise og derfor ringe jobskabelse er det selvfølgelig ikke den nemmeste sag af verden bare at gå ud at finde et nyt arbejde. Men Jeanette nåede reelt kun nogle få måneders ledighed med kun en arbejdsløshedsunderstøttelse at leve for. Heldigvis var hun medlem af en god a-kasse 🙂

Ved en tilfældighed mødte hun en dag en gammel skolekammerat fra folkeskolen. De havde ikke set hinanden i mere end 8 år, men de besluttede sig for at mødes på en cafe lidt senere på dagen for at sludre lidt om gamle dage.

På cafeen havde Jeanettes skolekammerat fortalt, at han sammen med en anden mand havde kastet sig ud i et projekt som selvstændig erhvervsdrivende. De to mænd havde fundet ud af, at der måtte være god forretning i at drive en slags kontorhotel, hvor mindre virksomheder kan få udført forskelligt kontorarbejde mod betaling. Sagen er jo, havde kammeraten fortalt Jeanette, at en del mindre virksomheder ikke har arbejde nok til en fuldtidsansat på kontoret, og der kommer vi ind i billedet og kan tilbyde kontorservice af mange forskellige slags.

2013-09-09_13-45-27

Jeanette havde så fortalt sin egen historie, og de kunne sammen grine lidt af, at hendes tidligere firma jo netop var et eksempel på de firmaer, som hans nystartede kontorhjælp måske kunne have reddet ved at nedsætte udgifterne til det nødvendige kontorarbejde som for eksempel telefonpasning.

Jeanettes gamle skolekammerat havde så fået den ide, at hun måske kunne bruges i hans firma, for de fik til stadighed flere og flere opgaver, så han og hans kompagnon havde allerede talt om, at de nok snart var nødt til at udvide medarbejderstaben med en rutineret kontorassistent, som dels kunne yde ordentlig telefonservice for kunderne, dels også gerne måtte have noget erfaring med salg.

Og begge dele følte Jeanette, at hun var godt klædt på til, for i det tidligere job havde hun også virket som salgsassistent i forbindelse med markedsføring af firmaets byggeprojekter. Og det med at passe telefon havde hun helt naturligt masser af erfaring med, da hun i byggefirmaet det meste af tiden havde været alene på kontoret.

Så det tilfældige møde med den gamle skolekammerat og deres efterfølgende møde på en cafe fik til resultat, at Jeanette allerede dagen efter var til en samtale med skolekammeraten og hans kompagnon i de forholdsvis beskedne lokaler, som firmaet råder over.

De havde haft en rigtig god snak, hvor især skolekammeratens kompagnon havde været interesseret i Jeanettes muligheder for også at fungere som salgskoordinator for et par af firmaets kunder, som efterspurgte den service, så de havde en til at styre nogle sælgere ude i marken.

Jeanette fik jobbet, som hun indtil videre er ovenud lykkelig for.

Disclaimer

En kommentar

  1. Det er ikke så slemt at sidde og passe telefoner en hel dag, hvis bare kontoret er varmt og indbydende. Jeg sørger altid for, at interiøret er i orden på mit kontor – så går dagen bare lidt hurtigere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *