Penge i forsinkelser

Posted by on juli 22, 2019 in Rejser, ferie og fritid | 0 comments

Penge i forsinkelser

For næsten et år siden var jeg ude for at en flyforbindelse blev aflyst. Jeg havde sat mig i flyet til Wien og ankom dertil kun med en halv times forsinkelse. Da jeg kun havde 3 kvarters ventetid i Wien inden mit fly videre til København afgik spænede jeg derfor afsted. Løb alt hvad jeg kunne, så jeg kunne nå flyet inden gaten blev lukket. Kabinekufferten slingrede efter. Det er gammel og hjulene er ikke så gode. Jeg fik sagt undskyld til adskillige personer, som fik en kabinekuffert ind over fødderne. Forpustet nåede jeg frem til gaten og så at flyet var blevet aflyst.

Hvad for noget? Hvorfor?

Nu er det sådan, at jeg ofte rejser mellem her København og her hvor jeg bor, så jeg vidste at der er endnu en afgang til København nogle timer senere. Jeg løb hen til transfer desken for at høre om jeg muligvis kunne komme med det. Men her så jeg en kø af mennesker foran mig, så mit håb faldt ned på gulvet.
Tålmodigt stillede jeg mig i køen og håbede på, at der ville være plads i flyet nogle timer senere.
Personalet ved transfer desken havde travlt med at booke folk ind på andre fly, end det de oprindeligt var booket ind på. Jeg er ikke alene, tænkte jeg. Men det ser ud til, at der er andre end kun mig som også skal til København.

Da det endelig blev min tur, fik jeg at vide, at jeg desværre ikke kunne komme med det senere fly. Jeg kan få en billet til det første fly til København i morgen tidlig.

Hvad gør man i det tilfælde? Jeg fik en voucher i den ene hånd til et hotelværelse for natten. Og så fik jeg en taxavoucher i den anden hånd. Den ville køre mig til hotellet med det sammen og hente mig i morgen, så jeg kunne være her i tide inden det tidlige morgenfly afgik.
Jeg var ked af det. Ringede og fortalte at mit fly er aflyst, og at jeg derfor ikke kan være i København til tiden, inden mødet startede.
Da jeg endelig ankom til København ræsede jeg så hurtigt jeg kunne hen til mødet. De andre havde allerede nået at afklare de første 5 af de 7 punkter vi havde på dagsordenen. Jeg kunne få en briefing af vores vært efter mødets afslutning. Vi kunne ikke bruge tid på at jeg skulle opdateres, da andre af mødedeltagerne skulle nå et fly hjem igen.

Erstatning for flyforsinkelse

Efter briefingen og efter mødet var slut og min vært og jeg sad og sludrede over en middag foreslog han at jeg skulle søge om erstatning. Der findes en flyforsinkelse aftale, som gælder for alle Europæiske flyselskaber. Han henviste mig til et site, hvor jeg kunne starte sagen online. Derfra tog sitets eksperter over, og nu næsten et år efter har jeg fået erstatning for den flyforsinkelse. Pengene stod på min konto i morges, så jeg. Og rent ud sagt, jeg havde faktisk glemt alt om det. Men dejligt, at opdage at eksperterne ikke havde glemt mig.

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.