Miljø og gavepapir

Posted by on maj 30, 2021 in Nyheder | 0 comments

Miljø og gavepapir

Det er en meget tidlig søndag morgen. Og jeg var ikke klar over, at gavekort og checks kan medføre så meget gavepapir. Men det kan det altså. Jeg siger dig: Her er meget fint gavepapir, som jeg er ved at samle sammen. Jeg er ved at rydde op efter min drengs konfirmationsfest, og jeg håber da, at det meste er bæredygtig emballage! Han blev konfirmeret sidste lørdag, og vi holdt en stor fest for ham i går.

Menuen

Jeg havde brugt meget tid på først at komponere en god menu, og så derefter at købe ind og, så forberede maden til middagen. Min mand havde brugt tid på at sætte borde og stole op inde i stuen og ude på terrassen. Han havde kæmpet med at få lagt sådan et stykke plast over terrassen, så folk, der opholdt sig derude, ikke skulle blive våde, hvis det regnede. Det gjorde det nu ikke – heldigvis. Vi var ret heldige med vejret. Det var en god fest. Der blev holdt taler for min dreng. Der blev sunget, og nogle af hans venner lavede små skuespil og holdt quiz om ham. Det var ret sjovt.

Flere penge end gaver

Han fik ikke så mange gaver – men umådeligt mange checks – og gavekort til forretninger, som han kan lide. Ja, han havde sådan set heller ikke ønsket sig så mange gaver. Mest penge. Han er jo ved at spare sammen. Jeg ved ikke rigtigt til, hvad han sparer sammen. Nogle gange taler han om en bil. Andre gange taler han om en rejse rundt om jorden. Så jeg har lidt på fornemmelsen, at han heller ikke selv er helt klar over, hvad han vil bruge penge til. Han vil bare spare dem sammen. Måske investere dem og blive økonomisk uafhængig, når han fylder 35. Det har han også talt om. Han er meget engageret – også i brugen af materialer i forhold til miljøet.

Genbrug af det meste

Imens jeg går og folder gavepapiret sammen for at lægge det ned til kassen, jeg har med ting til genbrug, tænker jeg over festen i går. Den var sjov. Min bror holdt en god tale for ham. Talte om, hvor god han er til at passe sine små kusiner, når han og hans kone skal i biffen. Min mands far holdt også en tale. Sådan en lidt gammeldags tale om at træde ind i de voksnes rækker, tage ansvar og være voksen. Jeg kunne se på min søn, at han sad og krummede tæer over talen. Men han havde da gode manerer nok til at sige tak for talen. Jeg er ved at være færdig med at rydde op.

Jeg finder en lille pakke, som min dreng ikke har åbnet. Den lægger jeg hen på gavebordet, hvor alle gavekortene ligger. Jeg kan se, at på pakken står der: ”Til mor”. En gave til mig? Jeg åbner den forsigtigt. Inde i ligger der et lille, sødt sølvsmykke. Og et lille brev. Min søn skriver, at han er taknemlig for alt det. jeg har gjort for ham til festen. Han skriver, at han aldrig vil glemme, hvor meget jeg og hans far har slidt i det for ham.

Jeg er rørt til tårer. Det havde jeg virkeligt ikke forventet. Jeg går ud i køkkenet og begynder at gøre klar til morgenmaden.

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.