Kay Bojesen er genial

Posted by on oktober 16, 2021 in Uncategorized | 0 comments

Kay Bojesen er genial

Det er bare overvældende så hurtigt mine niecer og nevøer udvikler sig. Jeg troede jo, at det kun er mig, der bliver klogere. Men de har udviklet sig til voksne mennesker, der er til at tale med. Om litteratur, kunst, politik, historie og arkitektur. Det er lidt sjovt. Jeg havde ikke helt set det komme. Men jeg havde også ret. Jeg vidste med det samme, da min ældste niece var 4 år, at hun ville ende som læge. Jeg vidste også, at min store nevø ville blive designer. Jeg må dog indrømme, at jeg tog fuldstændig fejl angående min nevø nr. 3. Han er kemiker i dag. Jeg havde forudset, at han ville blive filosof. – Måske var jeg alligevel ikke helt galt på den: Der er jo noget kemikere, og filosoffer har til fælles: Logik!

Pyt med det

Nå, pyt med det. Man kan ikke ramme plet hver gang, vel? I hvert fald så er jeg glad for, at jeg har en del nevøer og niecer, som i dag er velfungerende samfundsborgere. De tager ansvar for sig selv. Og det er meget vigtigt, at man kan det i vores samfund i dag. De tager også ansvar for de svageste i samfundet. Og det er meget beundringsværdigt. Det må jeg sige. Jeg værdsætter, at de bruger tid på at hjælpe de hjemløse og de fattigste mennesker. Enten ved at bruge tid, eller ved at donere penge til velgørenhed.

Kay Bojesen figurer

Men jeg må sige, at jeg blev lidt skuffet, da min ældste niece besøgte mig sidst. Hun fortalte mig, at hun har valgt at sælge den samling af Kay Bojesen figurer, som hun har samlet sammen i de sidste 30 år. Pengene skal gå til et nyt forskningsprojekt, der handler om, hvordan smukke genstande får os til at blive glade borgere. Den tankegang, at hun vil sælge figurerne og give pengene, er sådan set smuk nok. Men er det gennemtænkt? Jeg er ikke sikker på, at hun har tænkt sig om denne gang. Hun kunne jo vælge at donere figurerne til projektet. Forskerne vil da helt sikkert værdsætte at have de smukke Kay Bojesen figurer på deres kontorer, når de sidder der og ikke kan komme videre i deres undersøgelser og rapporter.
Kender du det ikke fra dig selv? Er det ikke en god ting at have noget smukt at kigge på og eventuelt også holde i hånden, imens du tænker over, hvordan du kommer videre?

Så ved hun det da

Jeg lod hende vide, at jeg var lidt skuffet over hendes valg. Men jeg lod hende også vide, at det er hendes beslutning. Og jeg fik fortalt hende, at sommetider, så er det rigtigt nok en byrde at komme fra en familie, der har nok. Men man skal tænke sig om, inden alt bliver til et spørgsmål om kroner og øre. Vi har også et ansvar, som vi ikke kan, eller må løbe fra. Det handler om at være menneskelig. Tænke sig om. Gøre det bedste. Ikke bare løbe over gærdet, hvor det er lavest.
Hun var opmærksom, imens jeg talte til hende om det. Lovede mig at tænke sig om endnu en gang.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *