Prednisolon erstatning

Posted by on august 24, 2019 in Mad og helse | 0 comments

Prednisolon erstatning

Min tante har i mange år fået Prednisolon* mod sin lungesygdom. Hun er en elegant dame. Hun har altid været energisk og glad for at bevæge sig. I en alder af 68 går hun til svømning to gange om ugen, dans og er lige nu ved at lære at tale russisk. Hun har en drøm om at opleve Skt. Petersborg.
Men forleden var hun ude at gå en tur med sin husven. De var gået en tur i skoven. De skulle på picnic. Hun havde lavet sine berømte engelske æggesandwich og havde hjemmelavet hyldebærsaft med. De satte sig på tæppet og nød deres udsigt og sandwich. Men da de rejste sig for at gå videre, faldt hun og brækkede armen. Hendes husven fik hende hurtigt ind på hospitalet i Odense, og hun fik armen i gips.

Lægerne undersøgte hende grundigt. De synes at kunne se, at hendes knogler ikke er helt så stærke som de burde være. Hun fortalte dem om sin lungesygdom, og de tog flere røgten billeder. De konstaterede, at hun har osteoporose – eller knogleskørhed, som det hedder på dansk.
Da de hørte, at hun har fået Prednisolon i mange år, blev de temmelig bekymrede. De spurgte ind til hendes øvrige helbred, og om hun tager anden medicin eller vitaminer. Hun forklarede glad om sit aktive liv om den varierede kost, hun sørger for at få.
Hun blev spurgt om, hvilken læge det var, der havde ordineret Prednisolon til hende. Hun fortalte, at det var lægerne i Vordingborg, hvor hun boede for en del år siden.

En god advokat til hjælp

Lægerne fortalte hende, at knogleskørheden, hun har udviklet over de sidste år, kan skyldes den medicin, hun har fået ordineret. De mener, at det har været en mangelfuld behandling, hun har fået. Hun burde have fået ordineret kalk og D-vitamin også, som en forebyggelse mod knogleskørhed. Prednisolon kan medvirke til at udvikle knogleskørhed, hvis midlet ikke suppleres med kalk og D-vitamin. Hun blev temmelig forskrækket. Lægerne var meget ærlige og fortalte hende, at hun skal finde en god advokat i Odense. Helst en med noget erfaring i patienterstatning. Fordi de mener, hun har ret til erstatning. Knogleskørheden kan hun ikke kureres for. De mente, at sygdommen er fremkaldt af den mangelfulde medicinering, lægerne i Vordingborg havde givet hende.

Nu blev min tante arrig. Det kan hun godt blive. Især når hun synes, at noget er uretfærdigt. Hun ringede derfor til min far. Han er advokat. ”Bror, du skal hjælpe mig. Dengang jeg boede i Vordingborg, fik jeg noget forkert medicin, og det har ført til, at jeg har fået knogleskørhed, og jeg vil have erstatning.” Hun talte som et maskingevær. Når hun gør det, så mener hun tingene, hun siger. Nu er min far ikke specialiseret i erstatningsret. Han ved meget om strafferet. Men han lovede hende at være inde over sagen i samarbejde med en kollega, han har. Hans kollega ved meget om erstatningssager, så hun skal ikke være bekymret. Hun skal bare sørge for at leve sundt. Og følge lægernes anvisninger.

*Prednisolon er et kunstigt lægemiddel. Det kaldes ofte for binyrebarkhormon.

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.