Penge at spare på fyringsolie

Posted by on marts 6, 2017 in Hus og have | 0 comments

Penge at spare på fyringsolie

En af mine bekendte, Per, er pænt sagt en meget påholdende mand. Blandt andre siges det ofte spørgefuldt, at hans pengepung må været lavet af muldvarpeskind, for den holder i hvert fald ikke af at komme op i dagens lys.

Men overordnet er Per en flink fyr, bortset fra at det fra tid til anden kan komme til at virke lidt trættende altid at høre ham fortælle om, hvordan han får gjort tingene så billigt som overhovedet muligt. For ham er der åbenbart gået sport i at spare mest muligt på alt, hvad han er tvunget til at købe ind – og de ting, han ikke er absolut tvunget til at anskaffe, dem køber han bare ikke. Han er også ret skrap til at finde steder, hvor han kan låne penge hurtigt og billigt.

Vi havde en lille diskussion i går, da vi sad med en kold pilsner på min terrasse, for som så ofte før kiggede Per forbi i et eller andet ligegyldigt ærinde, for han ved af erfaring, at han som regel bliver budt på en øl, og det holder han meget af, når den for ham er gratis.

Vi kom til at snakke om fyringsolie, som vi begge to bruger til opvarmning af vores huse. For mit eget vedkommende har jeg det sådan, at jeg ikke gider bruge tid på at holde øje med beholdningen ude i tanken og selv sørge for at få bestilt olie hjem i rette tid. Derfor har jeg en abonnementsordning hos et af de store olieselskaber, som selv sørger for at komme og fylde tanken op, inden den er i nærheden af at løbe tør.

Da jeg nævnte det for Per, lød han nærmest forarget over min ligegyldighed overfor prisen, for han kunne da i hvert fald fortælle mig, at sådan en ordning koster mig mange penge om året.

Han fortalte, at han selv holder nøje øje med beholdningen i olietanken, og når det nærmer tidspunktet for indkøb af mere olie, går han på internettet og surfer rundt for at finde de bedste fyringsolie priser, hvorefter han så bestiller hos den billigste leverandør.

Der er jo livlig konkurrence mellem selskaberne, så der er mange penge at spare, mente Per, hvis man gør sig en smule ulejlighed for at finde frem til de laveste oliepriser. Og nu om dage, hvor man kan sidde stille og roligt ved sin computer og finde frem til de bedste tilbud, koster det ikke ret meget tid at spare nogle penge på varmekontoen.

Det må jeg selvfølgelig give ham ret i, men det er da heldigvis et frit valg, om man vil bruge den tid ved computeren for at finde noget billig olie, eller om man vil gøre som jeg selv, nemlig bare at lade det hele køre automatisk.

Og så er der da i øvrigt lidt tvivl om, hvorvidt man kan spare noget ved at gøre sådan en indsats selv. I hvert fald fremgår det af de fakturaer, jeg modtager fra mit olieselskab, at der gives en rabat, fordi jeg har den nævnte abonnementsordning. Så i den sidste ende bliver prisforskellen nok ikke ret stor.

Disclaimer

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.